Diş minesinin sahip olduğu renk diş estetiği açısından çok önemlidir. Pek çoğumuz inci gibi bembeyaz dişlere sahip olmak isteriz ancak bu teknik olarak mümkün değildir. Çünkü doğal diş minesi rengi farklı olabileceği gibi aynı zamanda gün içerisinde tükettiğimiz yiyeceklerde dişin beyaz rengini yitirmesine neden olabilir. Tıpkı ten renginde olduğu gibi diş renginde de doğuştan gelen kendine has bir renklenme mevcuttur ve bu renk zamanla koyulaşma eğilimine sahiptir. Yine çocukluk döneminde kullanılan bazı ilaçların da diş renginin koyulaşmasına neden olduğu bilinmektedir. Ancak diş renginin koyulaşma nedeni ne olursa olsun günümüzde geliştirilen yeni yöntemler ile dişlerin daha beyaz bir renge kavuşturulması mümkündür.
Diş Beyazlatıcı Macunlar Çok Dikkatli Kullanılmalıdır
Özellikle de sigara tiryakileri ve dişlerinde sararma sorunu yaşayan kişiler tarafından sıklıkla kullanılan beyazlatıcı diş macunları son derece dikkatli kullanılmalıdır. Çünkü bu tip macunların içerisinde yer alan aşındırıcı maddeler çok sık kullanılması durumunda diş minesinin zedelenmesine neden olmakta ve buna bağlı olarak ta diş hassasiyeti oluşmaktadır. Bu nedenle beyazlatıcı diş macunu kullanan kişilerin bu macunları normal diş macunları ile dönüşümlü olarak kullanmaları önerilmektedir.
Diş Beyazlatıcı Tozlar Zararlı Olabilir
Genelde eczanelerde satılmakta olan diş beyazlatıcı tozlar uygulandığı diş yüzeyi üzerinde aşındırıcı bir etkiye sahiptir. Bu etki sayesinde diş yüzeyini temizler. Ancak daha sonra bu aşınmaya bağlı olarak daha hızlı bir şekilde dişlerin kirlendiği görülür. Bu tip olumsuzluklardan etkilenmemek adına diş temizliğinde pütürlü yapıya sahip olan tozlar yerine florür içeren diş bakım ürünleri kullanılmalıdır.
Beyaz Dişler İle Kendinize Güveni Arttırın
Başarılı bir şekilde uygulanan diş beyazlatma işlemleri öncesinde mutlaka diş hekimi tarafından diş taşının temizlenmesi gerekir. İki türlü diş beyazlatma yöntemi uygulanmaktadır. Bunlardan ilki diş hekimi tarafından hastanın dişine uygulanan beyazlatıcı diş jeli uygulamasıdır. Bu jel yaklaşık 2 saat dişlerin üzerinde kalır ve 5 tona kadar diş renginde beyazlama yaşanır. İkinci yöntem ise hastanın diş kalıbı çıkarılarak uygulanan ve bu kalıba diş jeli dökülerek evde gerçekleştirilen uygulamadır ki yaklaşık 8 uygulama sonrası diş renginde beyazlama görülür.