Kadınlara özgü kanser türleri arasında yer alan rahim kanseri özellikle de yaşı ilerleyen kadınlar için büyük bir risk anlamına gelmektedir. Rahim kanseri tanısı konulduktan sonra büyük bir hızla hiç vakit kaybedilmeden hemen tedavi süreci başlatılmalıdır. Rahim kanseri tedavisi için seçilecek yöntemler aslında rahim kanseri evreleri ve kanserin ilerleme durumuna bağlı olarak belirlenmektedir. Erken evre rahim kanseri olarak kabul edilen birinci ve ikinci evre rahim kanseri hastaları için rahmin alınması en etkili tedavi yöntemidir.
Özelliklede menopoz sonrası rahim kanseri tanısı konulması durumunda doktorlar rahim ile beraber rahim ağzı ve yumurtalıkları da almayı istemektedir. Ancak menopoz öncesi rahim kanseri tanısı konulması durumunda hastanın bebek sahibi olma isteği var ise bu durumda kemoterapi ve radyoterapi ile kanser tedavisi yapılmaya çalışılır. Ancak bunun için kanserin kesinlikle birinci evrede olması gerekir. Yine bu evrede yakalanan kanser hastaları için en doğru kararı doktor ve hasta ortak bir şekilde konuşarak almalıdır.
Rahmin vücutta tutulması yürütülen tedaviye rağmen kanserin vücuda yayılması riskini ortaya çıkarır ki burada hasta için gebeliğin önemi sorgulanmalıdır. Menopoz sonrası hastanın bebek sahibi olma ihtimali bulunmadığı için birinci evrede rahmin alınması ile rahim kanseri tedavisi gerçekleştirilir. Ancak kanserin rahim ağzına ilerlediği ya da yumurtalıklara ulaştığı durumlarda rahim ağzının alınması ve yumurtalıkların çıkarılması da tedavi planına dahil edilir.